הבשר צריך להגיע למידת העשייה הרצויה לכם, דבר המתבטא במידת הקושי של הסיבים שבו. בשר עשוי היטב (וול דאן) מגיע במרכזו לטמפרטורה של 70 – 71 מעלות, ולפיכך יהיה רך הרבה יותר מבשר במידת עשייה מדיום (60 – 65 מעלות), ובטח שיותר רך מבשר נא (רייר), בטמפרטורה פנימית של 46 – 49 מעלות. בנוסף יש גם שלבי ביניים הנקראים מדיום וול (65 – 69 מעלות) ומדיום רייר (55 – 60 מעלות).
נשמע מסובך? לא כל כך. קבלו טריק של שפים שיגלה לכם את מידת עשיית הבשר, בלי שימוש במכשירים:
בשר נא (רייר) – עשו צורת מעגל עם האצבע והאגודל, ולחצו על צורת הכדור שנוצרה ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר רייר. בשר מדיום רייר – עשו צורת מעגל עם האמה והאגודל, ולחצו על צורת הכדור שנוצרה ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר מדיום רייר. בשר מדיום – עשו צורת מעגל עם הקמיצה והאגודל, ולחצו על צורת הכדור ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר מדיום. בשר עשוי היטב (וול דאן) – עשו צורת מעגל עם הזרת והאגודל, ולחצו על צורת הכדור ליד האגודל. זוהי מידת העשייה של בשר עשוי היטב. קובץ מצורף
תשובה ( 1 )
נא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
דווח בטלנשמע מסובך? לא כל כך.
קבלו טריק של שפים שיגלה לכם את מידת עשיית הבשר, בלי שימוש במכשירים:
בשר נא (רייר) – עשו צורת מעגל עם האצבע והאגודל, ולחצו על צורת הכדור שנוצרה ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר רייר.
בשר מדיום רייר – עשו צורת מעגל עם האמה והאגודל, ולחצו על צורת הכדור שנוצרה ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר מדיום רייר.
בשר מדיום – עשו צורת מעגל עם הקמיצה והאגודל, ולחצו על צורת הכדור ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר מדיום.
בשר עשוי היטב (וול דאן) – עשו צורת מעגל עם הזרת והאגודל, ולחצו על צורת הכדור ליד האגודל. זוהי מידת העשייה של בשר עשוי היטב.
קובץ מצורף