תשובה ( 1 )

  1. מנהל
    0
    11/08/2015 ב- 14:50

    נא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.

    דווח בטל
    הבשר צריך להגיע למידת העשייה הרצויה לכם, דבר המתבטא במידת הקושי של הסיבים שבו. בשר עשוי היטב (וול דאן) מגיע במרכזו לטמפרטורה של 70 – 71 מעלות, ולפיכך יהיה רך הרבה יותר מבשר במידת עשייה מדיום (60 – 65 מעלות), ובטח שיותר רך מבשר נא (רייר), בטמפרטורה פנימית של 46 – 49 מעלות. בנוסף יש גם שלבי ביניים הנקראים מדיום וול (65 – 69 מעלות) ומדיום רייר (55 – 60 מעלות).

    נשמע מסובך? לא כל כך.
    קבלו טריק של שפים שיגלה לכם את מידת עשיית הבשר, בלי שימוש במכשירים:

    בשר נא (רייר) – עשו צורת מעגל עם האצבע והאגודל, ולחצו על צורת הכדור שנוצרה ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר רייר.
    בשר מדיום רייר – עשו צורת מעגל עם האמה והאגודל, ולחצו על צורת הכדור שנוצרה ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר מדיום רייר.
    בשר מדיום – עשו צורת מעגל עם הקמיצה והאגודל, ולחצו על צורת הכדור ליד האגודל. זוהי מידת העשייה הרצויה של בשר מדיום.
    בשר עשוי היטב (וול דאן) – עשו צורת מעגל עם הזרת והאגודל, ולחצו על צורת הכדור ליד האגודל. זוהי מידת העשייה של בשר עשוי היטב.

    קובץ מצורף

כתוב תשובה

קאפצ הקלק על התמונה לעדכון קאפצ'ה