תשובה ( 1 )

  1. admin
    0
    19/05/2015 ב- 16:30

    נא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.

    דווח בטל
    מתכון לאורז

    מתכון להכנת אורז


    לעתים קרובות אני נתקל בשאלות כגון "איך מבשלים אורז טוב?", "למה האורז נדבק לי?" וגם "מהי הדרך הכי פשוטה להכין אורז?"

    על מדפי הסופר תמצאו כל מיני סוגי אורז: יפני, בסמטי, פרסי, תאילנדי ועוד. כבר משמות המזון הזה אפשר להבין מדוע יש כל כך הרבה מתכוני אורז, היות שכל מדינה שעושה אורז המציאה אותו מחדש, לכן חשוב להבין מה ההבדלים בין סוגי האורז. כאן לא נדבר על כל הסוגים, אלא רק על 3 עיקריים.

    • אורז גרגיר ארוך - פרסי, בסמטי, יסמין

    • אורז גרגיר בינוני - אורז עגול, אורז לריזוטו

    • אורז גרגיר קצר - אורז סושי ועוד


    ההבדל העיקרי בין זני האורז הוא יחס וסוג העמילן בתוך הגרגר. הסוג המתאים להכנת אורז אחד-אחד הוא אורז גרגיר ארוך. אני אישית אוהב להשתמש בבסמטי, אבל אין הבדל בטעם.

    נעבור לבישול:

    כמה פרמטרים מעוררי מחלוקת קשים שייכים לאורז, כשכל אחד טוען שהוא יודע להכין את האורז המושלם


    נקודות החיכוך הן –

    1. האם לשטוף את האורז?

    2. האם לטגן אותו?

    3. מה יחס המים?

    4. כמה זמן בישול והאם מותר לפתוח את המכסה?

    שטיפת האורז מורידה ממנו אבק שהצטבר עליו, ויש אומרים שמורחים על האורז סיד או מפזרים טלק על מנת שיהיה לבן, אז השטיפה עוזרת. אני אישית לא מאמין לכל זה ואני לא שוטף את האורז! כבר חסכתי לכם.

    לגבי טיגון האורז, מכל הניסינות ראיתי שהדרך הנכונה ביותר היא לטגן במעט שמן עד שלפחות חצי מכמות הגרגירים מתחילים להיות לבנים.

    יחס המים הוא מחלוקת ידועה בין הבשלנים: האחד יגיד 1:1.7, העתיקים יותר יגידו 1:1.5 (כלומר על כל כוס אורז להוסיף 1.5 כוסות מים). כמות המים משפיעה על ריכוך הגרגיר לכן חשובים פה מאוד ניסוי וטעייה. נסו ותמצאו את הדרך בה אתם אוהבים אותו. אני מבשל קבוע ביחס של 1:2, כלומר על כוס אורז שני כוסות מים.

    גם זמן הבישול הוא פרמטר נפיץ, היות שלכל אחד גז שונה, גודל להבה שונה וסיר שונה, כשהיחס נע בין 17 דקות ל25 דקות בישול. בנושא זה ההכרעה תהיה שוב שלך: אם הלהבה ענקית וכל המים התאדו, מספיק 17; לא התאדה - תמשיך הלאה. מניסיון שלי אורז מבשלים 22 דקות על להבה בינונית, מושלם!

    והכי חשוב:

    בסיום הבישול סוגיית "האם לפתוח את המכסה או לא". גם פה יש לנו שלוש אמונות טפלות: האחת אומרת שחובה לפתוח ולערבב, השנייה - שאסור לגעת באורז עד שהוא מסיים את הבישול, והשלישית - שזה לא משנה.

    המלצה שלי – ערבבו בהתחלה ושחררו. הוא יסתדר גם בלעדינו.

     

    מתכון לאורז יסמין רגיל



    • 2 כוסות אורז

    • מעט שמן כף גדושה מלח

    • 4 כוסות מים חמים


    אופן ההכנה:

    מחממים את השמן בסיר מוסיפים את האורז ומערבבים עד שרוב האורז משנה את צבעו ללבן, מוסיפים מלח ומים, מערבבים, מכסים, ומנמיכים את האש ל22 דקות, מציצים שכל המים התאדו ומשאירים מכוסה לעוד רבע שעה.

     

    אלה הם עשרת הדברות שלי להכנת אורז:



    • בוחרים אורז ארוך (פרסי בסמטי ימין)

    • לא שוטפים את האורז

    • מטגנים במעט שמן עד שהופך ללבן

    • מוסיפים מים חמים

    • מעבירים ללהבה נמוכה

    • שמים טיימר של 22 דקות

    • שומרים על מכסה סגור הצצה לסיר תהייה חפוזה

    • משאירים אותו לנוח רבע שעה

    • עדיף להוציא את האורז עם מזלג או מזלג אורז שני ראשים

    • חשוב ללמוד את העוצמת הלהבה שלכם ואת הסיר


    למטיבי לכת אפשר גם:

    להוסיף לאורז בזמן הטיגון, 2 כפות פפריקה, פלפל שחור, מעט שום כתוש- לאורז אדום.

    להוסיף לאורז בזמן הטיגון כף כורכום, פלפל שחור, אבקת שום- לאורז צהוב.

    לפני הוספת האורז לטגן 2 בצל קצוץ, 2 שיני שום, 1 עגבנייה בלי מיץ, מלח פלפל- לאורז עם בצל.

    לפני הוספת האורז לאדות 1 בצל גדול חתוך לקוביות, אחרי הוספת האורז, 3 חופנים של עשבי טיבול טריים, (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום) מעט כמון, מעט כורכום, 2 שיני שום כתושים- לאורז עשבי טיבול.

    הטיפ "איך מכינים אורז" מוגש באדיבותו הרבה של שף ישראל
    מתכונים לאורז אורז לסושי מתכון לאורז לבן

כתוב תשובה

קאפצ הקלק על התמונה לעדכון קאפצ'ה