תשובה ( 1 )

  1. מנהל
    0
    11/08/2015 ב- 07:43

    נא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.

    דווח בטל
    חיטה ושעורה הן בין הדגנים הקדומים ביותר שגידל האדם, כבר לפני 10,000 שנים לפחות. שתיהן ממשפחת הדגניים ומשבעת המינים, הן משמשות ליצירת מאכלים ומשקאות וצורתן החיצונית נראית פחות או יותר דומה, אך יש בכל זאת כמה הבדלים ביניהן:

    • צמח השעורה ארוך יותר בהשוואה לצמח החיטה.

    • לשעורה יש הרבה יותר זקיקים דמויי שיער מאשר לחיטה (ולכן שמה שעורה).

    • גרעיני החיטה יותר "שמנים" ועגולים, ואילו גרעיני השעורה יותר צרים וארוכים.

    • חיטה משמשת בעיקר להכנת לחם, בעוד ששעורה משמשת בעיקר להאכלת בעלי חיים.

    • שעורה היא דגן בעל תכולת קמח נמוכה ויבול דל בהשוואה לחיטה.

    • שעורה ידועה גם בשמותיה הנוספים – גריסים או גריסי פנינה.

    • יתרון גדול של השעורה על פני החיטה, הוא שאפשר לגדלה גם במקומות צחיחים יותר.

    • למרות שכיום לחם שעורה הוא מזון בריאות, בעבר הוא נחשב למזון של עניים.

    • החיטה מוזכרת כ-30 פעמים בתנ"ך.



    קובץ מצורף

כתוב תשובה

קאפצ הקלק על התמונה לעדכון קאפצ'ה